Minőség-ellenőrzés

Minőség-ellenőrzés

Az INNOTESZT Kft. a cégcsoport minőségellenőrzésért, technológiai irányításért és innovációért felelős leányvállalata. Kiemelt partnerei a cégcsoport cégei (Euroaszfalt Kft., Aszfalt Hungária Kft., Betonútépítő Zrt., Kötiviép’B Kft., stb.), de számos egyéb megrendelőnek is végez munkákat.

Laboratóriumi tevékenységet több mint egy évtizede végez, az ország 7 pontjára telepített vizsgálólaboratóriumokban. A közlekedési, mélyépítési és környezetvédelmi beruházásokhoz szükséges kb. 100 fajta aszfalt, beton, talaj és helyszíni vizsgálatokra rendelkezik a szükséges akkreditálási és körvizsgálati jogosultságokkal. A cég központi laboratóriuma Üllőn található, a legkiemeltebb speciális vizsgálatok (pl. különféle aszfaltmechanikai vizsgálatok) itt készülnek el.

2013. őszétől az INNOTESZT Kft.-be integrálásra kerültek a cégcsoport technológiai feladatai. A cégcsoport munkáin a cég technológusai vezetik a kivitelezések minőségügyi felügyeletét. Egyrészt a szükséges dokumentumok (mintavételi tervek, technológiai utasítások, minősítések, stb.) elkészítését végzik, másrészt a helyszínen is segítik a kivitelezést (próbabeépítések felügyelete és kiértékelése, nem megfelelőségek kezelése, stb.)

2015-től előtérbe kerültek a kivitelezéshez kapcsolódó fejlesztések. Ezeken együtt munkálkodik a laboratóriumi és a technológiai szervezet. Jelenleg is több, gyakorlatban jól használható innovációs eljárás bevezetésén dolgoznak a cégcsoportos munkatársakkal együttműködve.